Παρουσίαση της πλατφόρμας WEgate

Μάρτιος 12, 2018 / Comments (0)

Νέα

logo wegateΓνωρίζετε ότι oι γυναίκες αποτελούν το 52 % του συνολικού ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά μόνο το 34,4 % των αυτοαπασχολούμενων της ΕΕ και το 30 % των νεοφυών επιχειρηματιών.
Το 2012, μόνο το 29 % των ενεργών επιχειρηματιών ήταν γυναίκες στην Ευρώπη των 37 χωρών (28 χώρες της ΕΕ, Αλβανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σερβία και Τουρκία).
Το 2012, οι πρώτες πέντε χώρες με το ψηλότερο ποσοστό επιχειρηματικότητας γυναικών ήταν η Αλβανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία και η Πορτογαλία.
Πολλοί αποδίδουν τα χαμηλά αριθμητικά στοιχεία στην έλλειψη εμπιστοσύνης και τον φόβο αποτυχίας.
Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι όταν οι γυναίκες ιδρύουν και διαχειρίζονται μια επιχείρηση αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως πρόσβαση σε χρηματοδότηση, πληροφορίες, επιχειρηματικά δίκτυα και κατάρτιση, καθώς και τη συμφιλίωση της επιχείρησης και της οικογένειας. Δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά ταυτόχρονα, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης.
Η πλατφόρμα WEgate, η νέα πύλη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η μοναδική ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνδυάζει όλες τις πληροφορίες και τους πόρους που χρειάζονται για την ίδρυση και ανάπτυξη μιας επιχείρησης.
Τα πάντα στην πλατφόρμα WEgate
Πρόσβαση σε χρηματοδότηση, πρόσβαση σε επιχειρηματικά δίκτυα, το πού να βρείτε βοήθεια στην περιοχή σας, πρακτικές συμβουλές, κατάρτιση και ευκαιρίες μάθησης, προγράμματα καθοδήγησης, καλές πρακτικές, περιπτωσιολογικές μελέτες, παραδείγματα επιτυχίας καθώς και σχετικές ειδήσεις και εκδηλώσεις μπορείτε όλα να τα βρείτε στην πλατφόρμα WEgate. Παράλληλα,η πλατφόρμα λειτουργεί επίσης ως κόμβος για διαδικτυακή δικτύωση, ανταλλαγές και συνεργασία μεταξύ γυναικών που επιδιώκουν να γίνουν ή που είναι ήδη επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενα μέρη.
Αν είστε γυναίκα επιχειρηματίας και θέλετε να βρείτε επαφές και νέους επιχειρηματικούς εταίρους, να έχετε πρόσβαση σε οργανώσεις στήριξης και να ενημερώνεστε για ειδήσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης, η πλατφόρμα WEgate είναι η πλατφόρμα για εσάς.
Επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας και να δώσετε συμβουλές στους νεοαφιχθέντες στην πλατφόρμα, συνεισφέροντας στα διαδραστικά τμήματά μας, όπως είναι το ιστολόγιο ή το φόρουμ. Ίσως να θέλετε να προβάλλετε το δικό σας παράδειγμα επιτυχίας ή…να μοιραστείτε τους αγώνες σας και τα διδάγματα που έχετε αποκομίσει.
«Το μυστικό για να προχωρήσεις είναι από κάπου να ξεκινήσεις.» – Mark Twain
Αν είστε επίδοξη γυναίκα επιχειρηματίας, θα βρείτε έμπνευση, κίνητρα και τις απαραίτητες πληροφορίες για να αρχίσετε μια επιχείρηση μόνη σας. Δεν έχει σημασία η ηλικία σας, ποια είναι η χώρα καταγωγής σας, τι έχετε σπουδάσει, με τα σωστά εργαλεία και τη σωστή προσέγγιση μπορείτε να πετύχετε. Συχνά, η επιτυχία συνδέεται με την επιμονή.
Η πλατφόρμα WEgate: μια υπηρεσία μιας στάσης για γυναίκες επιχειρηματίες στην Ευρώπη
Στις σελίδες μας θα βρείτε πληροφορίες για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, να βρείτε πρόσβαση σε χρηματοδότηση και δίκτυα, στήριξη και καθοδήγηση από ομότιμους· πληροφορίες για εκδηλώσεις για γυναίκες και επιχειρήσεις καθώς και συνδέσμους για τοπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν στα σχέδιά σας, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ευρώπη.
Η πλατφόρμα WEgate επιδιώκει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ποικιλόμορφου κοινού-στόχου της.