Διαδικτυακή εκδήλωση Σ.Ε.Γ.Ε. - Woman20 με θέμα «Impact of W20 in the lives of European Women – Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη» - Sege

Διαδικτυακή εκδήλωση Σ.Ε.Γ.Ε. – Woman20 με θέμα «Impact of W20 in the lives of European Women – Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη»

 

 

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) και η Woman 20 (W20), ομάδα εργασίας του G20, συνδιοργανώνουν τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

 

«Impact of W20 in the lives of European Women Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  23 Ιουνίου 2021 & ώρα 14:00-17:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming.

Διοργανωτές 

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) είναι ένας πανελλαδικός Φορέας με προτεραιότητα την ενδυνάμωση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω συνεργασιών με αντίστοιχους αρμόδιους φορείς. Ο Σ.Ε.Γ.Ε. παρέχει στις γυναίκες επιχειρηματίες της Ελλάδας το περιβάλλον για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα, βελτιώνει την αναγνωρισιμότητα των επιτευγμάτων τους στις επιχειρήσεις τους και προωθεί την ανάπτυξη των γυναικείων επιχειρήσεων μέσα από την έρευνα και τη πληροφόρηση.

Η Woman 20 (W20) είναι η επίσημη ομάδα εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων. Ο πρωταρχικός της στόχος είναι να διασφαλίσει ότι τα θέματα των έμφυλων διακρίσεων λαμβάνονται υπόψιν και κυριαρχούν στις συζητήσεις της G20 και ότι ενσωματώνονται στη Διακήρυξη των ηγετών της G20 ως πολιτικές και δεσμεύσεις που προάγουν την ισότητα των φύλων και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Συμμετέχοντες & Πρόγραμμα ημερίδας

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα και ομιλίες από εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές, θα συνεχίσει με ένα debate μεταξύ Ευρωβουλευτών αναφορικά με θέματα ισότητας, θα συνεχιστεί με ενημέρωση σχετικά με το «Δίκτυο Γυναικών Πρεσβειρών Επιχειρηματικότητας» και θα ολοκληρωθεί με ομιλίες από εξέχουσες Εκπροσώπους της W20 που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της χώρας τους.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν:

 • Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος Μαργαρίτης Σχοινάς
 • Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κος Δημήτρης Παπαδημούλης
 • Οι Ευρωβουλευτές, κα Έλενα Κουντουρά και κα Μαρία Σπυράκη
 • Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση
 • Η Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG GROW, κα Dana Adriana PuiaMorel
 • Οι Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών της W20
  • κα Elvira Marasco, Head of Italian W20 Delegation
  • κα Cheryl Van Dyck, Head of EU W20 Delegation
  • κα Gülden Türktan, Head of Turkish W20 Delegation, Founding Chair of the W20 in 2015
  • κα Alison Kirkland, a W20 Canadian delegate  

Τη συζήτηση και τα πάνελ θα κατευθύνουν και θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι κα Μαρία Νικόλτσιου και η κα Έλλη Σπυροπούλου.

Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναλύσουμε την επιρροή της W20 σε διαφορετικά θέματα (περιβάλλον, εργασία, οικονομία, επιχειρηματικότητα, ψηφιακή μεταρρύθμιση, έμφυλη βία) καθώς και να φτάσουμε όσο πιο μακριά το μήνυμα της ισότητας των φύλων και να μεγιστοποιήσουμε την επίδραση που θα έχει η διοργάνωση από έναν ελληνικό φορέα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και υποστηρίζεται από την OECON Group, την Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ. και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο: Πρόγραμμα Διαδικτυακής Εκδήλωσης ΣΕΓΕ & W20

Εγγραφή

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν εδώ.

Live Streaming

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στα ελληνικά και στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από τα επίσημα κανάλια μας:

 1. Μέσω του καναλιού μας στο Youtube στα ελληνικά εδώ και στα αγγλικά εδώ
 2. Μέσω της σελίδας μας στο Facebook
 3. Μέσω της ιστοσελίδα μας

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε από στα social media του Σ.Ε.Γ.Ε.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2310-224440 ή μέσω email στο info@sege.gr.

 

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στα ελληνικά