Σύμπραξη ΠΟΞ – Σ.Ε.Γ.Ε. για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας #kamiamoni

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

Υψηλούς προσκεκλημένους, υπουργούς, βουλευτές, προέδρους οργανισμών και τουριστικών φορέων, καθώς και πλήθος ξενοδόχων, υποδέχθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis στην Αθήνα,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση, προκειμένου να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία που αναπτύσσει ο Σύνδεσμος #kamiamoni, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η καμπάνια ενημέρωσης και υποστήριξης #kamiamoni είναι μια έμπρακτη προσπάθεια του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. να στηρίξει με στοχευμένες δράσεις και να ενδυναμώσει οικονομικά κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Ε με την ΠΟΞ. Πρώτο σημείο αναφοράς, η υποστήριξη της πρωτοβουλίας #kamiamoni με τοποθέτηση χειροποίητων προϊόντων καλλιτεχνών της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης #ForMe, σε δωμάτια ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, με σκοπό την προώθησή τους, ώστε τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν για την υποστήριξη και την παροχή βραχυχρόνιας στέγασης και ευκαιριών εύρεσης εργασίας σε γυναίκες που έχουν βιώσει κάθε μορφή βίας.

Παράλληλα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Συμμόρφωσης με τη Νομοθεσία για την Πρόληψη της Βίας στο Εργασιακό Περιβάλλον, (υποχρεώνει τις επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων να υιοθετήσουν πολιτικές ισότητας και εξάλειψης κάθε είδους παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο) ο Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με την ΠΟΞ, θα προσφέρει στα μέλη της Ομοσπονδίας τη δημιουργία Πλάνου Ισότητας με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους και τη συμμόρφωση τους με το νέο Εργασιακό Νόμο 4808/2021.

«Η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην επαγγελματική ιεραρχία και στην ανάληψη θέσεων ευθύνης, αποτελεί την πυξίδα με την οποία πορεύεται η ΠΟΞ και δυναμώνει, εδώ και 73 χρόνια. Άλλωστε, αρκετά από τα Μέλη μας είναι πετυχημένες γυναίκες – επιχειρηματίες που μετέχουν στις Διοικήσεις της ΠΟΞ και των κατά τόπους Ενώσεων. Ο κλάδος μας είναι περήφανος γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν κάνει διακρίσεις, ενώ προσφέρει καλοπληρωμένες δουλειές και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης για όλους, εξασφαλίζοντάς τους ένα  ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον εργασίας. Είμαστε ανοιχτοί να προωθήσουμε  οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενισχύει την αλληλεγγύη, την ισότητα και στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος.

«Ο συνδυασμός της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της αλληλεγγύης θα πρέπει να είναι ορατός και με ισότιμη μεταχείριση. Μέσω αυτής της αναπτυσσόμενης συνεργασίας μας με την ΠΟΞ θα προωθήσουμε τη δράση #kamiamoni, τις κοινές μας προσπάθειες και την αμοιβαία υποστήριξη των φορέων μας, καθώς ο τουρισμός ταιριάζει στις γυναίκες και αναδεικνύει το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα τους», δήλωσε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση.  Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση παρουσίασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί ο Σύνδεσμος στο Γυναικείο Επιχειρείν, οι οποίες έτυχαν θερμής αποδοχής. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις, αναπτύσσοντας ελπιδοφόρες και μελλοντικές σχέσεις μεταξύ του Συνδέσμου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.